matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad.
tomek:
Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty A=(−2,4) B=(−4,2)
22 wrz 19:24
nalepek:
y=ax+b A=(−2,4) B=(−4,2) 4=−2a+b 2=−4a+b _______ − 2=2a a=1 4=−2+b b=6 y=x+6
22 wrz 19:36