matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyć
piotr:
y=x
2
, x∊(5,6)
20 cze 09:20
Jolanta :
y=x
2
interesują nas x tylko z przedziału (5; 6) x=5 y=5
2
=25 x=6 y=6
2
=36 czyli y będą wszystkie liczby miedzy 25 a 36 y przyjmuje wartości (25 ; 36)
20 cze 10:40