matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć szereg
Dawid:
∞
1
∑ =
n
2
+ 4
n=0
20 cze 00:10
PW:
Trudne. Żeby obliczyć
1
1
1
1
(1)
+
+
+
+...
1
2
2
2
3
2
4
2
rozwijało się w szereg Fouriera parzystą funkcję f(x)=x
2
na przedziale [−π,π], dochodzi się
π
2
do wniosku, że (1) to jest
.
6
20 cze 19:31