prosta o rownaniu...
karolina: Punkt A=(− √2 , 6) należy do prostej o równaniu : i czy wychodzi y= √2 +6 czy co..?
19 cze 23:59
Jolanta : punkt A ma x=−√2 i y=6
wzór y=ax+b po podstawieniu:
6=−√2a+b
za mało danych ,zeby coś dalej zrobic
20 cze 00:05
k20: może podaj pełną treść.
20 cze 00:06
karolina: ale własnie tyle jest w zadaniu napisane i mam do wyboru odpowiedzi:
a) y =
√2 +2
c)y= −
√2x +6
d)y=
√2x + 8
20 cze 00:10
Jolanta : podstawiasz za x i za y
to będzie d) bo
6=√2*(−√2)+8
6=−2+8
6=6
20 cze 00:30