matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
współrzędne środka ciężkości
ja:
Mógłby ktoś sprawdzić zadanie? Znaleźć współrzędne środka ciężkości obszaru płaskiego ograniczonego liniami y=cosx i y=0 (y≥0) Wyszło mi X
0
=0 Y
0
= 1/8(sinxcosx + π)
19 cze 22:02
ja:
Baaardzo proszę
19 cze 22:57