zadanie z koła w wycinku
Miki: Hej bardzo prosze o pomoc i wytłumaczenie dwóch zadań, próbowłąm je już rozwiązać kilka razy
ale za kazdym razem wychodzi niepoprawny wynik
W trójkącie prostokątnym jedna z przyprostokątnych jest krótsza 2 razy od przeciwprost. oblicz
stosunek pól koła wpisanego w trójkąt i koła opisanego na trójkącie
Wycinek koła wyznaczony przez kąt 120 ( kąt srodkowy, wpisano w niego koło o polu 9 pi cm2
oblicz pole całego wycinka
Proszę o pomoc
19 cze 21:37
Saizou :

b
2+a
2=4a
2
b
2=3a
2
b=a
√3 zauważ że jest to trójkąt 30,60,90
no i myślę że dalej dasz radę
19 cze 21:41
Miki: ok a to drugie proszę pomocy
19 cze 22:21
Miki: przepraszam ale obawiam się że nie umiem mogłby ktoś krok po kroku
19 cze 22:36
Eta:
Deutsche
| | √3 | |
W każdym kraju ...... sin60o= |
| |
| | 2 | |
19 cze 22:57
Godzio:
Niemcy nas zaszczycają obecnością

?
19 cze 23:00
Eta:
Witaj
Godzio ........ ( myślałam,że nick zmieniłeś ?
19 cze 23:02
Eta:
19 cze 23:04
Eta:
Widzę,że
Deutsche jest też moderatorem

bo wpisy usunął
19 cze 23:09
Godzio: Eta nie chce nic mówić ale zablokowałaś prawdziwego Godzia (pisze z komórki)
19 cze 23:14
Godzio: Mam nadzieję, że nie na tydzień
19 cze 23:15
Eta:
Przykro mi,że mnie podejrzewasz

ja nikogo nie blokowałam i nie usuwałam postów!
Ktoś inny to zrobił... tylko kto? ciekawe czy się przyzna?
19 cze 23:22
Godzio : Oj to przepraszam ! Mówi się t rudno i trzeba czekać, chyba ten ktoś nie lubi niemców
19 cze 23:25
Mik: A jest szansa że ktoś to rozwiąże ? przepraszam ale od dwóch dni próbuję i nic nie wychodzi
szczególnie to piersze
20 cze 00:09