równanie macierzowe
macierzowiec: Zadanie wydaje się być proste, ale nie wiem jak je ugryźć.
poproszę chociaż wskazówkę
19 cze 18:33
Vizer:
A teraz już jakiś pomysł będzie?
19 cze 18:47
macierzowiec: a*a+b*c =4
a*b+b*d = 1
c*a+d*c = 0
c*b+d*d = 9
to sugerujesz? nie da się łatwiej?
19 cze 18:50
Vizer:
No ciężko mi coś innego wymyślić, może tak źle się nie będzie liczyć
19 cze 18:54
macierzowiec: są jakieś inne pomysły?
19 cze 19:32
19 cze 20:11
macierzowiec: niestety ale źle. są cztery rozwiązania tego równania, cztery różne macierze 2x2

no i niestety, to powyżej nie jest żadnym z tych czterech
19 cze 20:37
xx:
Niestety jest, wszystkie poniżej:
2 0,20
0 3
−2 1,00
0 3
2 −1,00
0 −3
−2 −0,20
0 −3
19 cze 21:31