matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg arytmetyczny. Oblicz S10
kaaarolinaaa:
W ciągu arytmetycznym dane są a8= 7 i a5= 16 Oblicz s10
19 cze 18:11
karolina:
19 cze 18:15
ZKS:
Skorzystaj z (m − n)r = a
m
− a
n
gdzie m ≥ n i oblicz różnicę tego ciągu.
19 cze 18:17