matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
Agata:
wyznacz srodek i promien okregu: a) (x−6)
2
+ (y+3)
2
= 16 b) x
2
+4x +y
2
− 2y −2 =0
19 cze 18:10
JAPON1A:
S ( 6,−3) r=4 b) x
2
+ 4x + 4 + y
2
− 2y + 1 − 2 − 4 − 1 = 0 ( x + 2 )
2
+ (y−1)
2
= 7 S(−2,1) r =
√
7
19 cze 19:57