WAŻNE NA JUTRO !!!! : ( PROSZE O POMOC
kasia: Naszkicuj wykres funkcji f(x) , a następnie wykres funkcji :
{x dla x∊(−∞, 4)
4 dla x∊ <4,8)
a) g(x)=f(−x)
b)y=f(x)+2
19 cze 17:55
ewa: maskra co to
19 cze 21:40
bezendu: zadanie z funkcji liniowej
19 cze 21:41
Nikola: chyba nikt tego jej nie rozwiąże
19 cze 21:44
19 cze 21:45
mmk:
19 cze 21:48
mmk:
19 cze 21:51
mmk:
g(x)−−− wykres powstaje przez odbicie niebieskiego symetrycznie względem osi OX
y=
f(x) +2 −−−− niebieski wykres przesunięty w górę o 2 jednostki
19 cze 21:56
5-latek: mmk,

g(x)=f(−x) to chyba ma byc wzgledem osi OY.

b) wykres funkcji f(x) przesun o 2 jednostki do gory czyli o wektor [0,2] i masz f(x)+2.
19 cze 22:03
kasia: czysty misz masz
19 cze 22:07
5-latek: Pannie Kasi oczywiscie sie nie chce zajrzec czy do notatek czy ksiazki czy nawet na forum tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/3411.html i zobaczyc jak powstaje wykres funkcji jak sie go przesuwa wzgledem osi OX I OY i jakie
jest odbicie wykresu wzgledem osi OX i OY .
Tylko pisze czysty misz masz .Po prostu −czyste lenistwo bo to jest bardzo latwe zadanie w
porownaniu z innyni zadaniami z funkcji .
19 cze 22:25
Eta:

A no tak

dzięki
5−latku ( źle spojrzałam na ten minus
teraz
g(x) −−−− jest już ok ( symetria względem osi OY
poprzedni byłby ok dla g(x)= −f(x) −−− symetria względem osi OX
Przepraszam za pomyłkę
mmk
19 cze 22:30
5-latek: 
. Gdzie ja biedny żuczek do Ciebie
Eta
19 cze 22:36
Eta:

.... to szybciej urośniesz
5−latku
19 cze 22:47