Narysuj f(x)=U{1}{2}|x+2|
ania:
19 cze 16:47
aniabb:
19 cze 16:49
ania: a można prosić wraz z obliczeniami : ) ? żebym wiedziała wszystko co i jak
19 cze 16:50
aniabb: a co tu liczyć? za x podstawiasz dowolna liczbę wyznaczasz y i stawiasz kropkę ...potem łączysz
kropki i masz wykres
19 cze 16:51
ania: no to prosze napisz to wszystko ,a jak mam to ładnie rozpisane i wgl to się nie pomyle a ni nic
. a jutro min zdaje to ... ; //
19 cze 16:58
aniabb:

na przykład takie
19 cze 17:01
ania: dziekuje
19 cze 17:05
Mila:

II sposób
1) rysujesz wykres funkcji:
| | 1 | |
y= |
| x+1 zielony wykres to już Ci tłumaczyłam |
| | 2 | |
Dwa punkty: (x,y), x obierasz , y obliczasz
(0,1),(2,2)
2) Zostawiasz część wykresu nad osią OX, a obijasz względem OX to co jest pod osią
⇒otrzymujesz wykres funkcji:
niebieski wykres
W ramach ćwiczeń narysuj wykres
y=|x−3|
19 cze 17:39