Pilne
jadziaa33: Czy ktos moglby mi wytlumaczyc dlaczego gdy przestawimy miejscami 2 kolumny to wyznacznik
zmienia znak?
Bardzo prosze o pomoc!
19 cze 16:07
Nienor: gdzie, co i jak
19 cze 16:26
aniabb: bo
ab
cd
W=ad−cb
gdy zmienimy
ba
dc
W= bc−ad = −(ad−bc) = −W
19 cze 16:39
jadziaa33: a czy da sie to pokazac gdy mam macierz nxn
19 cze 17:17
Janek191:
Dowód wynika z definicji wyznacznika.
Patrz. Tadeusz Trajdos Matematyka część III s.84 Tw.2
19 cze 17:22
jadziaa33: a mam jeszcze pytanie.
jak obliczyc det A gdy
A
2 − A
2T = 0
kombinuje na rozne sposoby ale nie wychodzi
19 cze 17:26