matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj mnożenie. Odpowiedź podaj w najprostszej postaci
asia:
Wykonaj mnożenie. Odpowiedź podaj w najprostszej postaci
x
2
*{2}{3x}
x−1
19 cze 15:46
Janek191:
x
2
2
x
2
2 x
2 x
*
=
*
=
=
x − 1
3 x
x − 1
3
3*( x − 1)
3 x − 3
19 cze 16:42