matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż wielomian m na czynniki
asia:
Rozłóż wielomian m na czynniki m(x)=x
3
+3x
2
+6x+18=
19 cze 15:36
Janek191:
m(x) = x
3
+ 3 x
2
+ 6 x + 18 = x
2
*( x + 3) + 6*(x + 3) = (x + 3)*( x
2
+ 6)
19 cze 15:39