matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
zios:
Oblicz a) (0,49)
−
1
2
b) (
27
8
)
2
3
19 cze 14:08
aniabb:
0,7 9/4
19 cze 14:11
Janek191:
a)
10
( 0,49)
−
1
2
= ( 0,7
2
)
−
1
2
= (
7
10
)
−1
=
7
b)
27
3
3
9
(
)
2
3
= [ (
)
3
]
2
3
= (
)
2
=
8
2
2
4
19 cze 14:34
zios:
dziekuje
19 cze 14:36