matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
Ja:
Rozwiąż rownie, pilnie potrzebne
2x
2
+1
=3
x
2
22 wrz 18:16
Monia:
zał x≠0
2x
2
+1
=3
x
2
mnożymy obustronnie przez x
2
2x
2
+1=3x
2
2x
2
−3x
2
+1=0 −x
2
+1=0 dalej spróbuj sam
22 wrz 18:27