matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sinα i tgα
Emil:
Proszę o pomoc w zadaniu. Wiadomo że cos α=3/5 α∊(0,π/2). Oblicz sin α i tg α.
19 cze 13:01
Janek:
hym? nie mam pojęcia
19 cze 14:09
aniabb:
sin α = 4/5 tgα = 4/3 ctgα=3/4
19 cze 14:10
aniabb:
lub
https://matematykaszkolna.pl/strona/1539.html
19 cze 14:11