log
schatsi: | | x − 5 | | 2 | |
Rozwiązaniem równania |
| = |
| jest liczba: |
| | x + 3 | | 3 | |
19 cze 12:09
Bogdan:
Czekasz na gotowe odpowiedzi? Podaj najpierw swoje rozwiązanie
19 cze 12:11
Garth:
2(x+2) = 3(x−5)
x = ?
19 cze 12:11
schatsi: ja tego nie umiem i nie rozumiem
19 cze 12:14
Bogdan:
To z gotowych odpowiedzi nie nauczysz się i nie wmawiaj sobie, że nie rozumiesz
19 cze 12:18
aniabb: to zamiast przepisywać gotowce może warto powtórzyć klasę

bo potem na studiach są takie
kwiatki co piszą że
√18=9 a
√2 = 1
19 cze 12:18
schatsi: nie pamiętam tego z zawodówki a po ponad 15 latach jak się wraca do szkoły to ciążo zrozumieć
od tak
19 cze 12:19
Dziabong: Mnożysz nawiasy, iksy na lewą, reszta na prawo i Ci wychodzi.
19 cze 12:21
19 cze 12:24
19 cze 12:24
19 cze 12:25
schatsi: 2x+4= 3x−15
2x−3x=−4−15
x=−19
coś mi nie wyszło...
19 cze 12:26
aniabb: bo był błąd przepisywania powinno być 2(x+3) = 3(x−5)
19 cze 12:31
schatsi: 2x+6=3x−15
2x−3x=−6−15
x=21
?
19 cze 12:38
Dziabong: Tak
19 cze 12:48