log
schatsi: Liczba log2 64 jest równa:
A. 64 B. 6 C. – 6 D. 32
19 cze 12:02
Bogdan:
2x = 64 ⇒ x = ...
19 cze 12:05
schatsi: 32?
19 cze 12:16
aniabb: 2•2•2•2•2•2= ...... i ile było tych dwójek
19 cze 12:19
Dziabong: Do jakiej potęgi musisz podnieść dwójkę aby otrzymać 64?
19 cze 12:19
aniabb: 232 = 2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2•2 = ....
19 cze 12:20
schatsi: 26
19 cze 12:22
aniabb:
19 cze 12:23
schatsi: czekaj ale dalej nie rozumiem o co w tym chodzi to rozwiązanie jest A.64? ale dlaczego?
19 cze 12:28
aniabb: może była inna grupa ..rozwiązaniem jest 6
19 cze 12:30
19 cze 12:49
Janek191:
log2 64 = x ⇔ 2x = 64 ⇔ 2x = 26 ⇔ x = 6
19 cze 13:02