matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby!!!!!!!
kasia:):
Wyrażenie W=
√
x
2
−4x+4
+x+8 dla pewnej liczby x przyjmuje wartość równą 10. Do jakiedo przedziału należy liczba x?
22 wrz 18:09
Edek:
√
x
2
−4x+4
+x+8=10
√
(x−2)
2
=2−x Dziedzina: x⊂R x−2=2−x 2x=4 x=2
22 wrz 18:30