? Pomozcie!! :)
Kajaa : Pomocy

! Oblicz wartość m wiedząc że proste k i l są równoległe gdy : a) k: y=(m+4)x−1 , l: y=
−mx+2 b) k: y=9mx+ 1, l: y==m
2x−3
18 cze 21:51
JAPON1A: a)
m+4 = −m => m = −2
b) 9m = m2 => m =0 v m = 9
18 cze 22:00
Kajaa : A takie coś

?

koncem odcinka ab jest punkt a=(2/3,3). symetralna odcinka ab przecina ten
odcinek w punkcie c=(−3,6). oblicz wspolrzedne punktu b.
18 cze 22:08
JAPON1A: xc = ( xb + xa ) / 2 tak samo z Y
−3 = ( 2/3 + xb ) / 2
−6 = 2/3 + xb => xb = −6 i 2/3
6 = ( 3 + yb ) / 2 = > 12 = 3 + yb => yb = 9
18 cze 22:11
Kajaa : a Too? nic mi nie wychodzi−− Punkt A=(−1,3), B=(−2,0),C=(2,−3) są wieszchołkami równoległoboku
ABCD.Oblicz współrzędne wierzchołka D oraz pole równoległoboku.
18 cze 22:25