pomocy... ;/
moja: oblicz:
a)1+4+7...+100=?
b)1+12+14...12048=?
18 cze 20:28
maja:
to trzeba zrobić z ciągów przepraszam już wiem
18 cze 20:29
moja: że z ciągów to wiem, tylko jak..
18 cze 20:31
moja: a może napisze swoje rozwiązania a wy sprawdzicie ?
18 cze 20:32
moja: może być
18 cze 20:34
moja: no to wstaw ?
18 cze 20:35
moja: czy wyjdzie 5001?
18 cze 20:41
moja: nie wiem ile wyjdzie może wstaw swoje rozwiązania krok po kroku ?
18 cze 20:42
k20: oo, piszesz ze sobą?
18 cze 20:45
moja:
18 cze 20:47
Saizou : a) suma ciągu arytmetycznego o r=3 a
1=1
| | 1 | |
b) suma ciągu geometrycznego o q= |
| i a1=1 |
| | 2 | |
18 cze 20:47
moja: Saizou popsułeś mi zabawę
18 cze 20:48
Saizou : możesz jeszcze dręczyć, którym wyrazem w ciągu arytmetycznym jest 100
18 cze 20:49
moja:
18 cze 20:50
moja: skoro ktoś pisze tutaj zadanie i prosi o pomoc, to nie sądzicie że warto pomóc a nie droczyć
się...
18 cze 20:55
JAPON1A: a)
Sn = ( 1 + 100 ) * 34 / 2 = 101*17
b) Sn = 1 − (1/2)12 / 1/2
18 cze 21:19