Prosze o szybkie odpowiedzi , Dziekuje
Maniek: podane sprowadz wyrazenia do najprostszej postaci
(3−2x)
2 − 4x(x+3)=
(x−1)(x+2)−(x+2)(x−2)=
(x−
√2)(x+
√2)−(x+2)(x−2)=
zad 2 rozwiąż równiania x−4
a) 2(x−1)−3(x+4)
zad 3
sprawdz która z liczb −2 , 0 , 1 jest rozwiązaniem równania (x+2)
2−(x−2)
2=0
zad 4
rozwiaz nie równosci i rozwiazania przedstaw na osi liczbowej
a) x (x−4) > (x−2)
2 + x
b) (x−1) (x+1) − x ≥ x
2
18 cze 11:58
Maniek: PIlnie potrzebuje odpowiedzi, zaraz do szkoły musze zawiezc prace kontrolną
18 cze 12:08
Kaja: 1. 9−12x+4x2−4x2−12x=−24x+9
x2+x−2−(x2−4)=x2+x−2−x2+4=x+2
x2−2−x2+4=2
18 cze 12:19
Kaja: 2. b) 5x−20=4x+2
x=22
18 cze 12:20
Kaja: 3. L=(−2+2)2−(−4)2=−16≠0
L=(0+2)2−(0−2)2=0
L=(1+2)2−(1−2)2=8≠0
odp. 0
18 cze 12:22
Kaja: 4.a) x2−4x>x2−4x+4+x
x<−4
b) x2−1−x≥x2
x≤−1
na osi zaznacz sobie odpowiednie przedziały
18 cze 12:23
Maniek: Dzięki Wielkie
18 cze 12:30
pigor: ...,
1)
(3−2x)
2−4x(x+3)= 9−12x+4x
2−4x
2−12x= 9−24x= 3(3−8x) ;
(x−1)(x+2)−(x+2)(x−2)= (x+2)*(x−1−x+2)= (x+2)*1= x+2 ;
(x−
√2)(x+
√2)−(x+2)(x−2)= x
2−2−(x
2−4)= x
2−2−x
2+4= −2+4= 2 . ...
18 cze 12:39
5-latek: i Maniek w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku odda prace kontrolna −dostanie dobry stopien −
a po wakacjach bedzie pytal o to samo:
18 cze 18:01
bezendu: 5−latek czemu się nie pokolorujesz ?
18 cze 18:02