matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
E:
2. W trójkącie prostokątnym o polu 136,5 cm2, cosinus jednego z kątów jest równy 84/85 . Oblicz długości boków trójkąta. niech ktoś wytłumaczy jak to zrobić
18 cze 01:30
Nienor:
P=acsinα sinα=
√
1−cos
2
α
c
2
=a
2
+b
2
18 cze 02:47