matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąty - pomocy
Piotrek:
Oblicz boki trójkąta ABC, gdy |BC| = 10, β=30 stopni, γ= 45 stopni.
22 wrz 17:40
Matma:
sin30=10/x x=sin30*10 tak samo z drugim katem
22 wrz 17:49
Matma:
22 wrz 17:50
Matma:
ten x zeby nei bylo ktoryXD
22 wrz 17:50