matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż logarytm. Czy dobrze to robię?
Nieuk:
log
2
64−log
1/2
8=x log
2
64=6 (bo 2
6
=64) log
1/2
8=−3 (bo 1/2
−3
=8) 6−(−3)=9 x=9[?]
17 cze 22:58
Nieuk:
9
17 cze 22:59
Dziabong:
Dobrze.
17 cze 23:05