matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg
pysia :
Dany jest okrąg o równaniu x
2
−2x+y
2
+12y+27=0 promień wynosi (x−1)
2
−1+(y+6)
2
−36+27=0 (x−1)
2
+(y+6)
2
−10=0 (x−1)
2
+(y+6)
2
=10 r=
√
10
?
17 cze 22:55
mmk:
ok
17 cze 22:57
pysia :
danke
17 cze 22:58