Rozwiąż równanie
Pelikan: log3(x2−6)=log3(x−2)+1
17 cze 21:02
bezendu: najpierw wyznacz dziedzinę x2−6>0 i x−2>0
17 cze 21:10
Pelikan: Wiem wiem , już to zrobiłem , ale nie wiem jak dobrac sie do zadania
17 cze 21:12
bezendu: zobacz to jak nie poradzisz sobie to pisz
17 cze 21:14
Saizou : log3(x2−6)=log3(x−2)+log33
log3(x2−6)=log3(3x−6)
x2−6=3x−6
x2−3x=0
x=0 lub x=3
sprz. ok
zatem x=3
17 cze 21:15
Saizou : troszkę się pospieszyłem
17 cze 21:15
Pelikan: Czaje juz

. poprostu nie zamieniałem tej jedynki na logarytm , Wielkie Dzieki stary <<3
17 cze 21:18