matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc :p
kuba :
przekrój poprzeczny kuli przechodzący przez jej środek ma pole powierzchni równe 49π. obl. objętość tej kuli
17 cze 20:32
Godzio:
P
prz
= 49π ⇒ πR
2
= 49π ⇒ R = 7
4
V =
πR
3
= ...
3
17 cze 20:45