matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamości trygonometryczne
Łukasz:
1−sinx
π
x
1.
− ctg(
+
)
cosx
4
2
1+sinx
π
x
2.
* tg(
−
)=ctgx
sinx
4
2
17 cze 19:58
Łukasz:
Proszę o pomoc, wskazówki, cokolwiek.
17 cze 20:27
Łukasz:
nikt nie pomoże? nikt nie ma pomysłu?
17 cze 21:08
Mila:
x
x
1−2sin
*cos
2
2
L=
=
x
x
cos
2
−sin
2
2
2
x
x
x
x
sin
2
+cos
2
−2sin
*cos
2
2
2
2
=
=
x
x
cos
2
−sin
2
2
2
x
x
(cos
−sin
)
2
2
2
=
=
x
x
x
x
(cos
−sin
)(cos
+sin
)
2
2
2
2
x
x
(cos
−sin
)
2
2
=
=
x
x
(cos
+sin
)
2
2
x
x
√
2
(cos
−sin
)*
2
2
2
=
=
x
x
√
2
(cos
+sin
)*
2
2
2
x
π
x
π
(cos
cos
−sin
*sin
)
2
4
2
4
=
=
x
π
x
π
(cos
cos
+sin
*sin
)
2
4
2
4
π
cos(
+x)
4
π
cos(
+x)
4
=
=
=
π
cos(
−x)
4
π
π
sin(
−
+x)
2
4
π
=ctg(
+x)=P
4
17 cze 21:27
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick