1 cm2 na mapie to 1 ha w rzeczywistości.
Kleo: 1 cm2 na mapie to 1 ha w rzeczywistości. Podaj skalę mapy. Proszę o odpowiedź to bardzo pilne.
17 cze 17:13
Hajtowy: 1:10 000
Ale to jest geografia a nie matematyka
17 cze 17:21
Kleo: A mógłbyś mi wytłumaczyć jak do tego doszedłeś ?

bo mi wychodzi inny wynik, no trochę jest
z matematyki, bo w końcu jakieś obliczenia trzeba wykonać
17 cze 17:22
Janek191:
1 cm2 = 1 cm * 1 cm
1 ha = 100 m * 100 m
1 cm odpowiada 100 m = 10 000 cm
zatem skala 1 : 10 000
=====================
17 cze 17:59