zadania z parametrem
ola1995: Babka od matmy zleciła do zrobienia zadanie z kosmosu

Dla jakich wartości parametru a i b liczby −1 i 3 są miejscami zerowymi wielomianu
W(x)=x
4 +x
3 + ax
2 + bx +a +1
*Dla wyznaczonych parametrów a i b rozwiaż nierówność W(x) ≥ 0
(*− z tym to juz sobie jakoś jakos poradze)
Prosiłabym aby ktoś to rozpisał i w miare możliwiści i wytłumaczył
17 cze 15:44
Saizou : jeśli −1 i 3 są miejscami zerowymi to
W(−1)=0
W(3)=0
rozwiąż taki układ i masz a oraz b
17 cze 15:46
bezendu: ''babka'' a kto to taki

nie znam
17 cze 15:47
Saizou : bezendu witaj, babka to taki placek
17 cze 15:48
bezendu: Hey
Saizou to ola1995 ma chyba jakiś problem skoro rozmawia z plackiem
17 cze 15:49
Saizou : czemu? picie do lustra jest przereklamowane, a z plackiem może być
17 cze 15:51
bezendu: ale żeby placek zadawał zadania

to już jest podejrzane, nie sądzisz ?
17 cze 15:52
Saizou : bo to inteligentny placek xd np.z jabłuszkami od
Ety
17 cze 15:53
bezendu: ale to chyba nie ten rodzaj placka, tan coś alkoholem zalatuje
17 cze 15:54
Saizou : no to zależy jakim alkoholem

jaki taki z górnej półki to bardzo dobrze, bo ogólnie alkohol
pozytywnie wpływa na organizm
17 cze 15:57
bezendu: od kiedy

Czy Ty nie chodzisz czasami do szkoły w Rosji ?
17 cze 15:58
Ajtek:
Wakacje tuż, tuż i chłopaki o trunkach i ciastach się wypowiadają

.
Cześć
bezendu,
Saizou 
.
17 cze 15:59
bezendu: Witaj Ajtek
17 cze 16:00
Saizou : Ajtek witaj, będę jak Mickiewicz

po alkoholu pisał najznamienitsze działa.
bezendu nie, mieszkam w Polsce i tutaj się uczę

np. piwo pite z umiarem zmniejsza niebezpieczeństwo zawału serca
17 cze 16:02
bezendu: A Ty 18 lat masz ?
17 cze 16:03
Nienor: Saizou to nie było przypadkiem o winie

Piwo jest jakoby dobre na nerki i kamienie w nich
17 cze 16:05
Licealista_Theosh: Saizou − "piwo pite z umiarem zmniejsza niebezpieczeństwo zawału serca"
Pomyliło Ci się piwo z czerwonym winem
17 cze 16:06
Licealista_Theosh: @Nienor. Mogę Ci zadać parę pytań odnośnie fizyki?
17 cze 16:07
Saizou : a może o winie
bezendu dopiero w sierpniu
ogólnie piwo wypłukuje z organizmu szkodliwy nadmiar sodu, co przyczynia się do powstania
zawału, a pozostawia w nim magnez i potas
17 cze 16:08
Licealista_Theosh: I estrogen....
17 cze 16:08
Ajtek:
A tak mi się skojarzyło:
Whiski z lodem szkodzi na wątrobę;
Wódka z lodem szkodzi na mózg;
Gin z lodem szkodzi na nerki.
Ten lód szkodzi na wszystko

.
17 cze 16:08
bezendu: No to jak w sierpniu to o jakim piwie my tu mówimy
17 cze 16:09
Saizou : "Od wieków udowodnione jest, że piwo wskazane jest przy chorobach układu moczowego, ponieważ
wspomaga pracę nerek, przyczyniając się do oczyszczenia z osadów wapniowych oraz kamieni.
Działa ono ponadto bakteriobójczo, dlatego też powinno być stosowane przy schorzeniach
skórnych. Obecnie naukowcy starają się udowodnić, że spożywane piwo obniża ryzyko
zachorowalności na miażdżycę, osteoporozę.
Badania prowadzone przez naukowców w Stanach Zjednoczonych, potwierdzają wpływ spożywanego
przez pacjentów piwa na polepszenie ich stanu zdrowie. Specjaliści z oddziałów
kardiologicznych, neurologicznych, chorób wewnętrznych wskazują na pozytywne działanie takich
składników piwa, a w szczególności chmielu. Dowiedzione jest, że spożywanie piwa wskazane jest
w przypadkach chorób krążenia, ponieważ chmiel obniża ciśnienie krwi. Naukowcy zalecają
umiarkowane i systematyczne picie piwa, ponieważ dzięki uspokajającym właściwościom chmielu,
piwo znacznie poprawia kondycję psychofizyczną organizmu."
cytat ze strony
http://www.browarbelgia.pl/piwo-na-zdrowie/
17 cze 16:09
Saizou : o małym piwie
17 cze 16:12
bezendu: żadnego piwa... chcesz potem rozmawiać z plackiem ?
17 cze 16:12
Saizou : a czemu by nie

jeśli to będzie dobry placek, a nie jakaś tam 'babka'
17 cze 16:13
bezendu: to już zależy od trunku
17 cze 16:14
Nienor: Saizou nie ufałabym tak temu artykułowi, po pierwsze napisany przez piwosza, po drugie
powołuje się na amerykańskich naukowców (to taka figura retoryczne, kiedy chcesz brzmieć
mądrze), po trzecie wino jest lepsze
LicealistaTheosh pewnie, nawyżej nie będę wiedziała.
17 cze 16:15
bezendu: Nienor wino marki wino
17 cze 16:16
Nienor: a jest takie

OO
17 cze 16:17
bezendu: no pewnie że jest typu leśny dzban i inne podobne
17 cze 16:18
Saizou : nie wiem czy znacie, ale Szymborska napisała manifest przeciwko alkoholom
ODWÓDKI
Od whisky iloraz niski.
Od żytniówki dzieci półgłówki.
Od likieru równyś zeru.
Od burbona straszna śledziona.
Od martini potencja mini.
Od sznapsa wezmą cie za psa.
Od rumu pomruki tłumu.
Od samogonu utrata pionu.
Od koniaku finał na haku.
Od palinki wstrętne uczynki.
Od maraskino spadaj rodzino.
Od pejsachówki pogrzeb bez mówki.
Od śliwowicy torsje w piwnicy.
17 cze 16:19
Nienor: haha, nie to akurat miałam na myśli, ale racja

Z piwem, chyba nie ma tak, źle, bo moim zdaniem nawet
Tatra, jest znośna.
17 cze 16:20
bezendu: 
nie znałem tego
17 cze 16:20
Vizer:
Nienor do nauki na sesje, a nie o piwie.

PS. Tatra jest nieznośna
17 cze 16:33
5-latek: Ale tez jest tak jak mawia moj kolega
Picie to jest zycie a robota to glupota
17 cze 16:58
Nienor: Vizer da się wypić, nie gadaj głupot.

Choć może to kwestia przyzwyczajenia

I tak się uczyć nie mogę, bo jestem przeziębiona
17 cze 18:52