matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
symbol Newtona
Niuton:
HELP! ! ! Oblicz sumę: n
(n po k)
k
n
k
∑
( (n po k)=
)
k=0
17 cze 15:31
Bogdan:
2
n
= (1 + 1)
n
= ... rozpisz, skorzystaj z dwumianu Newtona
17 cze 15:40