| a2 − b2 | ||
a − b = | ||
| a + b |
| x2 + 4 − 4 | x2 | |||
√ x2 + 4 − 2 = | = | |||
| √x2 + 4 + 2 | √x2 + 4 + 2 |
| x2 + 9 − 9 | x2 | |||
√ x2 + 9 − 3 = | = | |||
| √x2 + 9 + 3 | √ x2 + 9 + 3 |
| √x2 + 9 + 3 | ||||||||||||
= | |||||||||||||
| √x2 + 4 + 2 |
| √x2 + 9 + 3 | 3 + 3 | 6 | ||||
lim | = | = | = 1,5 | |||
| √x2 + 4 + 2 | 2 + 2 | 4 |
| x3 − 2 x2 − 4 x + 8 | x2*( x −2) − 4*( x − 2) | ||
= | = | ||
| x4 − 8 x2 + 16 | ( x2 − 4)2 |
| ( x − 2)*( x2 − 4) | ||
= | = | |
| [ ( x − 2)*( x+ 2)]2 |
| ( x −2)*( x− 2)*(x + 2) | 1 | |||
= | = | |||
| ( x−2)*(x + 2)*(x −2)*(x+2) | x + 2 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
lim | = | = | ||||
| x + 2 | 2 + 2 | 4 |