Suma logarytmów
m: Tylko jedno krótkie obliczenie
log49 (1 + √33) + log49 (1 + √33)
17 cze 00:17
m: edit " w pierwszym nawiasie jest znak − zamiast +
17 cze 00:44
Bogdan:
(a − b)*(a + b) = a2 − b2
17 cze 00:47
mmk:
No

log
ab+log
ac= log
a(b*c)
| | √3 | | √3 | | √3 | | 3 | | 1 | | 2 | |
b*c= (1+ |
| )(1− |
| )= 1−( |
| )2 = 1− |
| = 1− |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 9 | | 3 | | 3 | |
| | 1 | | 4 | | 2 | |
log4/9(2/3)= |
| bo ( |
| )1/2= |
| |
| | 2 | | 9 | | 3 | |
17 cze 00:49
mmk:
@
m
Pasuje? ....... przepisz i do spania
17 cze 00:53
m: rewelacja, dziękuję
17 cze 01:04