sześcian
mique: Środki ścian sześcianu o krawędzi 6 połączono odcinkami.
Jaką bryłę otrzymano?
Jakie jest pole powierzchni tej bryły?
Jaki jest stosunek objętości tej bryły do objętości sześcianu?
Proszę o pomoc. ..
16 cze 22:43
mique: Czy otrzymana bryła będzie szescianem? O boku √18 ?
16 cze 23:13
mique: Dzięki Mila, że zajrzałaś tu do mnie. ...
Możesz mi pomóc?
16 cze 23:34
Mila: Zaraz.
17 cze 00:01
Mila: środki ścian sześcianu są wierzchołkami ośmiościanu foremnego.
k=3√2 krawędź ośmiościanu
17 cze 00:22
Mila: b)Powierzchnia ośmiościanu to osiem trójkątów równobocznych.o boku 3√2
c) objętość to suma dwóch ostrosłupów prawidłowych czworkatnych o krawędzi 3√2.
17 cze 00:28
mique: A jak obliczylas krawędź?
17 cze 00:28
Mila:

k
2=3
2+3
2
k
2=18
k=
√18=
√9*2=3
√2
17 cze 00:36
Mila:

Jeszcze jednej krawędzi nie dorysowałam
17 cze 00:43
mique: Super rysunki. .. już widzę ten ośmioscian foremny...
17 cze 00:55
17 cze 01:06
mique: I to co wyjdzie ×8
17 cze 01:09
mique: Dziękuję bardzo Mila za pomoc
17 cze 01:14
Mila:
17 cze 19:29