matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
muszę to mieć jak najszybciej
ZUZA:
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=log3(n+11).Oblicz szesnasty i siedemnasty wyraz tego ciągu
16 cze 19:39
mmk:
dla n=16 a
16
=log
3
(16+11)= log
3
27= 3 dla n= 17 a
17
=...........
16 cze 19:42