POMOCY MUSZĘ TO MIEĆ NA TERAZ
ZUZA: TRZY LICZBY(X,Y,Z) TWORZĄ ROSNĄCY CIĄG ARYTMETYCZNY . SUMA TYCH LICZB JEST RÓWNA 75 . JEŚLI
DRUGI WYRAZ ZWIĘKSZYMY O 39 A TRZECI WYRAZ ZWIĘKSZYMY O 222 . TO OTRZYMAMY CIĄG GEOMETRYCZNY
ZNAJDZ LICZBY (X,Y,Z )
16 cze 19:31
bezendu: piszę tylko chwilę to potrwa
16 cze 19:32
ZUZA: Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=log3(n+11).Oblicz szesnasty i siedemnasty wyraz tego
ciągu
16 cze 19:36
bezendu:
x+y+z=75 ciąg arytmetyczny
(x,y+39,z+220)
z własności ciągu arytmetycznego suma 3 wyrazów
(x+z)*3=150/3
x+z=50
z=50−x
x+y+z=75
x+y+50−x=75
y=25
x+25+z=75
x,64,z+220
64
2=x(z+220) i teraz jak to rozwiążesz to otrzymasz brakujące wyrazy
16 cze 19:39