kwantory
wrrrrr: jeszcze jedno

V x ∊R /\ y∊R [xy=0]
mi sie wydaje ze nie bo to jest tak dla każdego x istnieje takie y ze xy=0 no to jakikowiek x
bedzie pasował gdzie y =0
nie wiem
pomóżcie
22 wrz 16:21
wrrrrr: to jest zdanie fałszywe
22 wrz 19:05
Edek: to jest zdanie prawdziwe dla x=0
22 wrz 19:11
wrrrrr: dzięki

a jak by było /\ x ∊R V y∊R [xy=0]
chyba prawda bo dla każdej liczby x ∊R gdy y bedzie równy 0 to bedzie ok?
22 wrz 19:29
wrrrrr: mógłbys jeszcze zajrzeć do mojego wczesniejszego wpisu bylabym dozgodnnie wdzięczna
22 wrz 19:30
wrrrrr: halo proszę WAS:( naprawdę
22 wrz 19:48