matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość wyrażenia (logarytmy)
adr:
oblicz wartość wyrażenia (logarytmy)
http://img24.imageshack.us/img24/7008/p36.png
nie wiem jak się za to zabrać, próbowałem wyjść poza nawias ale wychodziło mi parę milionów
16 cze 18:11
mmk:
144
(2log
3
3
2
−1)(log
6
12
2
−log
6
2
2
)= (4−1)*log
6
= 3*log
6
36= 3*2=6
4
16 cze 20:09