Wykonaj działania podaj konieczne założenia
Lula: Wykonaj działania podaj konieczne założenia:
a) x−75− x2+23 + 2x2−3x+715
b) (3−x)(3+x)8 − 2(x−1)4 − x2+116
16 cze 16:45
Lula: pilnee
16 cze 16:50
Lula: Czy jest tu ktoś kto może mi pomóc?
16 cze 16:53
bezendu:
| | 3(x−7)−5(x2+2)+2x2−3x+7 | |
a) |
| |
| | 15 | |
dokończ sobie a przykład b) analogicznie
16 cze 17:05
Lula: wynik ma wysc −x2−85 nie wiem jak to zrobic bo jakies dziwne liczby mi wychodza
16 cze 17:56
Lula: 
?
16 cze 18:00
bezendu:
| 3x−21−5x2−10+2x2−3x+7 | |
| = |
| 15 | |
| | −3x2−24 | | 3(−x2−8) | | −x2−8 | |
= |
| = |
| = |
| |
| | 15 | | 15 | | 5 | |
16 cze 18:43