matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zilustruj zbiór A
wajdzik:
Zilustruj zbiór A={(x,y):x
2
+y
2
−10x+8y+25≤0} x
2
+y
2
−2ax−2by+c=0 −2a=−10 −2b=8 c=25 a=5 b=−4 c=25 S=(5,−4) r=
√
a
2
+b
2
−c
r=2 Wszystko jest ok
16 cze 15:42
mmk:
To jest równanie
koła
S(5,−4) ok ale: r=
√
25+16−25
=
√
16
=4
16 cze 16:00
mmk:
16 cze 16:03