.
asdf: Witam

Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez punkt A(7,4,2) i B(3,4,8):
równanie płaszczyzny (k) musi mieć punkt w nim należący i wektor równoległy, czyli wektor:
AB
→ || (k)
AB
→ = [−4,0,6]
wezmę sobie punkt A(7,4,2), dam do postaci kanonicznej:
umowny zapis:
(x
0,y
0,z
0) = (7,4,2)
[a,b,c] = [4,0,6]
podstawiając:
dobrze?
16 cze 15:25
asdf: .
16 cze 15:48
Godzio:
Dzielisz przez 0

?
16 cze 15:50
Trivial: Jak trzeba to się i przez zero podzieli...
16 cze 15:51
use: ^^
16 cze 15:56
asdf: w tym przypadku właśnie można

czy dobrze?
16 cze 15:58
Trivial: Źle,
asdf. Dzielenie przez zero to jakiś żart.
16 cze 16:01
Godzio:
Heretyk.
16 cze 16:01
Vizer: Na stos z nim!
16 cze 16:02
Trivial: Vizer! Umiesz RMI albo Corbę?
16 cze 16:03
asdf: Dobrze!
16 cze 16:03
Vizer: Niestety nie umiem

Jestem za leniwy na takie rzeczy.
16 cze 16:05
asdf: aż zaraz wyciągne notatki i poszukam podobnego przykladu..
16 cze 16:05
Trivial: Meeh muszę w tym zaprojektować jakieś badziewie. (:
16 cze 16:05
Trivial: Vizer, a może chce Ci się przetestować mój kompilator?
16 cze 16:08
Vizer: Dawaj
16 cze 16:08
asdf: Napisać równanie prostej w postaci kanonicznej i parametrycznej:
S
→ = [1,0,−2] przechodzącej przez punkt P
0 = (0,0,0)
S
→ || k, S
→ = [1,0,−2]
| x | | y | | z | |
| = |
| = |
| , parametryczne: |
| 1 | | 0 | | −2 | |
x = t+0
y= 0*t + 0
z = −2*t+0
=>
x = t
y = 0
z = −2t
Na żywca przepisane z notatek z ćwiczeń!
16 cze 16:10
Vizer: Na asemblerach miałeś?
16 cze 16:11
16 cze 16:11
Trivial: Jeszcze nie kompiluje do kodu natywnego −− na razie tylko interpretuje.
16 cze 16:12
16 cze 16:13
Trivial: Działają typy danych: bool, char, int, double, void
16 cze 16:18
Vizer: Wow niezła robota!

To jakiś projekt miałeś?
16 cze 16:27
Trivial: Mam go oddać wkrótce. Wczoraj i dziś zrobiłem sprawdzanie typów.
16 cze 16:28