matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Napisz równanie okręgu.
wajdzik:
Napisz równanie okręgu przechodzącego przez punkt K=(3,−3) i stycznego do osi odciętych w początku układu współrzędnych. A więc mam taki pomysł: (x−3)
2
+(x+3)
2
=9 Zgadza się
16 cze 15:05
mmk:
16 cze 15:09
mmk:
S(0,−3) r= 3 o: ............
16 cze 15:17
wajdzik:
o: (x−0)
2
+(y+3)
2
=9 Dzięki za pomoc.
16 cze 15:23