matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
aga11:
wielomiany w(x)=ax(x+b)
2
i V(x)=2x
3
+4x
2
+2x sa rowne oblicz a i b . pomozecie prosze
16 cze 12:11
Kaja:
W(x)=ax
3
+2bax
2
+ab
2
x a=2 2ba=4 ab
2
=2 4b=4 b=1
16 cze 12:19