matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
toskaffka:
Oblicz pochodną f(x)= 3
√
x
* e
2x
2
+5
16 cze 10:16
use:
pochodna;
1
3*
* e
2x
2
+5
+ e
2x
2
+5
* 3
√
x
* 4x =
2
√
x
3e
2x
2
+5
=
+ 12x*
√
x
*e
2x
2
+5
2
√
x
16 cze 11:03