ILU LUDZ LICZY WIOSKA
angelika: w pewnej wiosce połowa mieszkańców nosi nazwisko NOWAK,1/4 KRZYSZTOŃ,1/7 GRYBOŚ,a jedno
małżeństwo zczwórką dzieci to PIETRZYKOWIE.ILU LUDZI LICZY WIOSKA
21 wrz 22:33
Eta:
n −−− ilość mieszkańców wioski n€N+
12n +
14n +
17n + 6 = n
n −
2528n = 6
328n = 6 => n = 6*
283 = 56
Mało jest ludzi w tej wiosce

Odp: wioska liczy 56 mieszkańców.
22 wrz 00:41
AROB: Żegnajcie
Eto i
Bogdanie. Pora spać!

Dobrej nocy, do jutra!
22 wrz 00:46
Eta:
Miłych snów
22 wrz 00:50
Bogdan:
Dobranoc
22 wrz 00:52