matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
noname:
2
x
∫
dx
√
1−4
x
mógł by ktoś podsunąć jakiś pomysł?
15 cze 21:16
asdf:
t = 2
x
dt = 2
x
ln2 dx
dt
1
dx =
*
2
x
ln2
ln2 − to jest stała wartość
dużo osób stara się później z tego liczyć pochodną, a to jest zwykłe C, tak samo jak 1,2, czy nawet sin(1) itd itd..
1
dt
∫
= ..i tu masz wzor, poszukaj
ln2
√
1−t
2
15 cze 21:27
noname:
dzięki wielkie
15 cze 21:30