tryg
michael: szbkie pytanko
| | 1 | | −ctga−1 | |
jak mam |
| * |
| |
| | 1+tga | | 1 | |
| | −ctga−1 | | −ctga | |
to czy moge zrobić tak |
| = |
| |
| | 1+tga | | tga | |
15 cze 19:40
michael: nie wiem ktoś czy tak można ?
| | ctg(270 − a) | | ctg2 (360 − a) − 1 | |
w zadaniu mam że |
| * |
| =1 |
| | 1− tg2 (180 − a) | | ctg (180 + a) | |
(przy tg po lewej na dole ta 2 to potęga)
postarałem się to wyliczy powyżej ale nie jestem pewien czy dobrze jest mógłby mi ktoś pomóc z
tym?
15 cze 20:03
kulfon: nie
15 cze 20:04
kulfon: nie mozna tak zrobić jak w 1* zaraz sprawdze.
15 cze 20:05
michael: kulfon to jak to w końcu zrobić? masz jakiś pomysł ?
15 cze 20:54
michael: ma ktoś pomysł jak to zrobić ?
16 cze 10:12
michael: ktokolwiek proszę ludzie ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić?
16 cze 12:09
Kaja: a jaka jest treść tego zadania w ogóle?
16 cze 12:12
Kaja: jesli chodzi o udowodnienie tożsamości to :
| | tga | | ctg2 a−1 | | tga | | ctg2 a−ctga*tga | |
L= |
| * |
| = |
| * |
| = |
| | 1−tg2 a | | ctga | | tga*ctga−tg2 a | | ctga | |
| | tga | | ctga(ctga−tga) | |
= |
| * |
| =1=P |
| | (tga(ctga−tga) | | ctga | |
16 cze 12:27
Kaja: możesz sobie jeszcze napisać odpowiednie założenia
16 cze 12:27
michael: wielkie dzieki
16 cze 14:06