wzory redukcyjne
spirner: wykaz ze dla dowolnego kąta alfa(a) spelniajacego warunek: a (nierówne) 34 + k *180 , gdzie k
| | sin ( 146+a ) + cos ( 304 − a ) | |
należy do C równość: |
| = 2 |
| | −sin ( 326 + a ) | |
jest tożsamością
15 cze 19:13
spirner: ma ktoś pomysł jak się za to zabrać
15 cze 20:15
Eta:
sin(146+a)= sin(90+56+a)= cos(56+a)
cos(304−a)= cos(360 −56−a)= cos[−(56+a)]= cos(56+a) , bo cos(−α)= cosα
−sin(326+a)= −sin(270+56+a)= −*[−cos(56+a)]= +cos(56+a)
podstaw i dokończ
W=..... =2
15 cze 20:27
spirner: wielkie dzieki
15 cze 20:41
Eta:
15 cze 20:56